About me

Allereerst welkom op mijn blog. Heel fijn om jou als gast te mogen ontvangen! Mijn naam is Anja en ik ben op dit moment 23 jaar. Ik woon op mezelf in een klein appartement in een dorpje in Groningen, samen met mijn drie Chihuahua’s (Kuki, Sydney en Casper) en mijn kat (Loulou). Ik heb een leuke vriend en ben werkzaam als woonbegeleider bij een zorgboerderij. Tevens ben ik een student aan de HBO-opleiding Social Work. Daarnaast doe ik nog een thuisopleiding tot gewichtsconsulente, welke op dit moment op een laag pitje staat. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen, zingen, sporten, yoga, paardrijden, lekker wandelen en eigenlijk vind ik nog wel 100 andere dingen leuk.

Ujjayi. Ujjayi (spreek uit: oeh-djaj-ie) is de naam van mijn website. Wat is Ujjayi? In het kort is Ujjayi een ademhalingstechniek (pranayama), welke wordt gebruikt in yoga. Deze pranayama staat voor versterken, overwinnen en succes. Door te ademen middels deze techniek word je warm, ontspant het je geest en geeft het je tegelijkertijd energie. Op mijn website laat ik binnenkort zien hoe het moet, dus hou het in de gaten! Ik heb voor deze naam gekozen, omdat ik zelf heel veel baat heb bij deze ademhaling. Ik vind yoga erg fijn, ook al doe ik dit niet dagelijks (dit is wel wat ik zou willen en dus ook zou moeten doen). Alles wat deze ademhaling doet, wil ik graag doorgeven aan anderen. Als ik in de file sta en me erg gehaast voel, doe ik een paar ademhalingen. Wanneer ik weer eens veel te lang moet wachten bij de tandarts of huisarts, doe ik een paar ademhalingen. Kortom, wanneer ik het gevoel heb dat ik gestrest of overprikkeld ben, helpt deze ademhaling mij om even weer tot rust te komen. Ik vond het een passende naam en gelukkig was de .nl versie nog beschikbaar. Dibs!

Deze blog ben ik gestart vanuit de minor aan mijn opleiding tot sociaal werker aan de Hanzehogeschool te Groningen. De minor heet “Buiten Kaders Denken” en het houdt eigenlijk in dat je een half jaar lang mag doen wat je altijd al hebt willen doen, mits het de zorg kan verbeteren. Toen ik dit hoorde werd ik al helemaal enthousiast om deze tijd te investeren in het maken van mijn eigen website. Een website waar ik vroeger behoefte aan had, maar helaas niet bestond. Een website welke me zou kunnen inspireren, motiveren en bovenal herkenning zou kunnen geven. Nu probeer ik het zelf te doen. Een plek creëren waarin je rust kunt vinden, motiverende blogs kunt lezen, tips kunt vinden voor bijvoorbeeld een mindfull leven en manieren hoe je kunt blijven studeren met alle hindernissen die het leven je toewerpt. Op jonge leeftijd heb ik zelf veel te maken gehad met traumatische gebeurtenissen en psychische aandoeningen. Sinds een aantal maanden gaat het gelukkig beter met mij en kan ik zeggen dat ik over al die jaren dat ik heb lopen worstelen met mijzelf, veel heb geleerd. Deze kennis en ervaringen wil ik graag delen met mensen die hier wat aan kunnen hebben. Misschien zoek je zelf wel herkenning, of wil je graag weten hoe een psychische aandoening werkt? Misschien heb je een vriend/vriendin/broertje/zusje of een ander dierbaar persoon die je graag beter wilt begrijpen, Wees welkom en laat je inspireren/motiveren/informeren.

Wanneer je vragen aan mij hebt, mag je altijd contact opnemen. Dit kan door een e-mail te sturen naar: info@ujjayi.nl

Ik wens je een fijne tijd op mijn website!

Veel liefs, Anja