Geen categorie

Terugblik op de doelen.

Het is inmiddels weer een tijdje terug dat ik een blog heb gepost. Alweer bijna vijf maanden! Echt schandalig. Sorry! Ik had al aangegeven dat ik druk bezig was met mijn scriptie en met mijn werk, alleen had ik echt niet verwacht dat het zo’n gekkenhuis zou worden. Inmiddels heb ik mijn diploma gehaald! Eindelijk ben ik dan officieel na zeven jaar studeren een professional, zoals ze dat dan zo mooi noemen. Hoewel het aan de ene kant wat tegenvalt dat het zo lang heeft geduurd, ben ik aan de andere kant erg trots dat het me wél is gelukt. Bij de uitreiking waren er meerdere studenten die net zo lang, of langer over de studie hebben gedaan. Dat was voor mij heel gek. Ik had namelijk altijd het idee dat ik hierin de enigste was. Maar niet dus! Wanneer jij in dezelfde positie zit als dat ik heb gezeten, wees dan niet bang om er wat langer over te doen. Het gaat er uiteindelijk om dat je het haalt en je bent niet de enige!

Ook heb ik in een van mijn eerdere blogs aangegeven dat ik ging verhuizen. Eind april kon ik dan ook mijn dozen gaan inpakken en gaan klussen in mijn nieuwe huis. Het was behoorlijk hectisch en ik moest er tussendoor nog voor zorgen dat ik mijn scriptie en opdrachten af kreeg. Doordat het laatste half jaar erg druk is geweest en ik inmiddels ben afgestudeerd, heb ik besloten om niet gelijk in september te starten met psychologie, zoals ik eerder beschreef te willen doen, maar rond februari. Ik wil me dit komende half jaar eerst nog focussen op mijn opleiding tot gewichtsconsulente en mijn blog en verder gewoon mijn werk blijven doen.

Begin januari heb ik een blog geschreven over haalbare doelen. Aangezien dit jaar nog maar 3 maanden te gaan heeft, vond ik het wel leuk om even hierop terug te blikken. Ook omdat ik zelf al mijn grootste doelen heb behaald. Want hoe gaat het met de doelen? Wanneer je namelijk met regelmaat terug kijkt naar je doelen, houdt je ze zichtbaar. Je zal ze minder snel vergeten en je kunt jezelf activeren om hiermee bezig te gaan. Hiermee vergroot je de slagingskans.

Dit waren mijn goed meetbare doelen:
1. Mijn diploma gehaald hebben.
Hell yeaah! Dit is gelukt!

2. Een keus gemaakt hebben tussen de master orthopedagogiek of de wo-bachelor psychologie.
Ik heb er flink lang over gedaan om te kiezen tussen deze opleidingen. Voor mij was orthopedagogiek de makkelijkste keuze, maar psychologie leek mij vele malen interessanter. Ook heb ik nog even getwijfeld om toch niet door te gaan, maar ook daar had ik eigenlijk niet veel zin in. De keus is dus gevallen op psychologie!

3. Het liefst zou ik ook verhuizen. 
Ook dit is gelukt!

5. Maximaal 5 koppen koffie per dag.
Ik zit nu ongeveer op 2 koppen koffie per dag. Ik hoef hier niet eens echt moeite voor te doen. In het begin had ik wel veel last van hoofdpijn.

6. Minimaal 1x per week sporten en liefst uitbreiden naar 3x per week.
Ik heb het een tijdje volgehouden om ten minste 1x per week te sporten. Ook heb ik een tijdje 3x per week gehiked met een zware rugzak om te oefenen voor de vakantie. Echter was het wegens gezondheidsredenen niet altijd mogelijk om te sporten. Over ongeveer twee maanden mag ik het weer hélemaal oppakken!

7. Elke dag appelazijn drinken. 
Uuhhmm.. Dit is een béétje verwaterd. Doordat ik dit nu weer zie staan, heb ik gelijk weer een een glas met appelazijn gedronken! Zie je wel? Er naar terugblikken helpt écht!

8. Meer rustmomenten inplannen. 
Ik heb het laatste halfjaar geen tijd gehad om rustmomenten in te plannen.. Oeps! Ik heb daarnaast wel vakantie genomen en ik neem nu mijn rustmomentjes, totdat ik weer verder ga aan de uni.

Al met al, vind ik dat ik flinke stappen heb gezet dit jaar, tot nu toe! Ik wil me nu dan ook verder focussen op sport en gezondheid en ik ben overtuigd dat dit gaat lukken, nu ik meer ruimte heb gecreëerd door klaar te zijn met mijn opleiding.

Maar genoeg over mij! Hoe gaat het met jouw doelen? Waar loop je tegenaan? Wat zou je graag nog behaald willen hebben in de laatste drie maanden van dit jaar? Want hoewel er al negen maanden voorbij zijn, heb je er nog drie over! Dit is dus juist een kans om het jaar ook goed af te ronden. Wanneer je geen doelen kunt bedenken, kijk dan eens wat kleiner. Lees deze blog ook eens opnieuw. Kan het bijvoorbeeld een doel zijn om iets vaker schoon te maken? Of juist minder schoon te maken? Kan het een doel zijn om meer contact te zoeken met je vrienden en/of familie? Waar zou jij graag nog stappen in willen zetten?

Ga dit eens even voor jezelf na en blijf deze doelen in de gaten houden. Hang ze op je koelkast, maak ze inzichtelijk! Je kunt ook een dagboekje bijhouden op het forum. Zo kunnen anderen je misschien ook tips geven!

Succes<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.